Geschiedenis

Toenemende groei

Het muzikale niveau van de Stafband is in de loop der jaren is toegenomen. De leden zijn stuk voor stuk bekwame muzikanten en een aantal heeft naast hun muzikantschap muziek gestudeerd of doen dit nog. Het voornaamste doel daarbij blijft om als waardig heilssoldaat ‘het beste voor het hoogste te geven’, op het gebied van de verkondiging van het evangelie en eerbetoon aan God. Het enthousiasme en de onderlinge betrokkenheid zijn groot. Dit komt onderandere tot uitdrukking in de stelling “Eens een stafmuzikant altijd een stafmuzikant”. De ASB heeft een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere muziekkorpsen in Nederland op het gebied van muzikaliteit en heilssoldatisme.

Royal Albert Hall, London (2011)

Activiteiten

Naast de wekelijkse repetitieavond brengt het muziekkorps eens per maand een weekend door in een korps, met een concert en/of deelname aan bijvoorbeeld interkerkelijke activiteiten. De ASB heeft regelmatig uitnodigingen ontvangen voor een tournee of deelname aan een specifieke Leger des Heils gebeurtenis, zoals het Bandmaster’s Councils’ Festival in the Royal Albert Hall te Londen (1988) of de opening van het Leger des Heils in Tsjechië (Praag 1991). Als bijzondere belevenis noemen de muzikanten graag de tournees naar Schotland, Engeland en Noord-Ierland (1993), waarbij ze een mars hielden door de binnenstad van Belfast onder begeleiding van gewapende militairen.

De Amsterdam Staff Band in actie tijdens het Bandmaster’s Councils Festival (1988).
Kapelmeester: Dick Krommenhoek.

Ook bij landelijke evenementen zoals het Voorjaars Festival ontbreekt de Staff Band niet, terwijl er tevens vaak medewerking wordt verleend aan radio- en televisie-uitzendingen. Er zijn, naast een groot aantal LP’s, veel verschillende CD’s verschenen.

Pagina's: 1 2 3